Köy pide tarifi için malzemeler
- 1 kg yaş maya unu
- 1/2 (yarım) (bir paket kuru maya)
- 1 çay kaşığı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- iki bardak su
- 1 su bardağı sıvı yağ yağlamak için
doğranmış malzemeler için
- 500 gram kıyılmış et
- 2 soğan
- 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
patates dolması
- 4 adet haşlanmış patates (rendelenmiş)
- 2 ince doğranmış soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
Köy pide tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Mayayı, sütü, şekeri ve tuzu karıştırma kabına alıp aktif hale gelmesini bekleyelim. 10 dakika yeterli.
- Daha sonra un ve yağı ekleyip iyice yoğurun ve 20 dakika pişirin.
- Ekşi hamurdan küçük bir pazı yapmak için mayalanmaya bırakın.
- Ellerinizi nazikçe yayın.
- Aynı işlemi tüm bicepsler için yapın ve 10 dakika dinlenin.
- Ardından iç malzemeye geçelim. Kıymayı, baharatları, sıvı yağı, ince kıyılmış maydanozu ve soğanı bir karıştırma kabına alıp iyice karıştırın, kıyma harcı hazır.
- Patatesli limonata için haşlanmış patatesleri geniş bir kaba alıp rendeliyoruz ardından baharatları, yağı, salçayı, doğranmış soğanı ve maydanozu ekleyip karıştırıyoruz.
- İçine harcı koyun, bir demet gibi kapatın, pide şekli verin, ardından tepsiye alıp üzerine yağı koyun.
- Önceden ısıtılmış 200°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin, soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın ve afiyetle yiyin.
Fotoğraflı ülke pide tarifi
Ülke Pide’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]