Anavatan

Köy pide tarifi için malzemeler

  • 1 kg yaş maya unu
  • 1/2 (yarım) (bir paket kuru maya)
  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • iki bardak su
  • 1 su bardağı sıvı yağ yağlamak için

doğranmış malzemeler için

  • 500 gram kıyılmış et
  • 2 soğan
  • 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

patates dolması

  • 4 adet haşlanmış patates (rendelenmiş)
  • 2 ince doğranmış soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
Köy pide tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Mayayı, sütü, şekeri ve tuzu karıştırma kabına alıp aktif hale gelmesini bekleyelim. 10 dakika yeterli.
  2. Daha sonra un ve yağı ekleyip iyice yoğurun ve 20 dakika pişirin.
  3. Ekşi hamurdan küçük bir pazı yapmak için mayalanmaya bırakın.
  4. Ellerinizi nazikçe yayın.
  5. Aynı işlemi tüm bicepsler için yapın ve 10 dakika dinlenin.
  6. Ardından iç malzemeye geçelim. Kıymayı, baharatları, sıvı yağı, ince kıyılmış maydanozu ve soğanı bir karıştırma kabına alıp iyice karıştırın, kıyma harcı hazır.
  7. Patatesli limonata için haşlanmış patatesleri geniş bir kaba alıp rendeliyoruz ardından baharatları, yağı, salçayı, doğranmış soğanı ve maydanozu ekleyip karıştırıyoruz.
  8. İçine harcı koyun, bir demet gibi kapatın, pide şekli verin, ardından tepsiye alıp üzerine yağı koyun.
  9. Önceden ısıtılmış 200°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin, soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın ve afiyetle yiyin.

Fotoğraflı ülke pide tarifi

Ülke Pide’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın