Anavatan


Köy pide tarifi için malzemeler

  • 3 su bardağı su (ılık)
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya (yaş maya da kullanılabilir)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 veya 5.5 su bardağı un

içindekiler:

  • 400 gram kıyılmış dana eti
  • 1 soğan
  • 2 veya 3 adet yeşil biber
  • 1 tatlı biber
  • 2 domates
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kara biber

üzerine;

  • 1 yumurta
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı sıvı yağ
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 çay kaşığı tuz

(Ölçü: 1 su bardağı 200 mg)

Köy pide tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

Öncelikle besmele ve nimetlere şükretmekle başlayalım.

  1. Su, şeker, tuz, yağ ve mayayı karıştırıp 5-10 dakika beklettikten sonra unu azar azar ekleyip ele yapışan hamuru yoğuralım.
  2. Hamuru bir sedye ile kapatarak bir saat dinlendirin. (40 derecelik bir fırında 40 dakika mayalanması yeterlidir).
  3. Hamurun havasını alıp 15 veya 16 beze yapalım.
  4. Blender yardımı ile hazırladığımız malzemeleri kıyma ile karıştıralım.
  5. Her bir oval bezenin üzerine iç harcından birer yemek kaşığı koyup kaşık yardımıyla yayalım, bir ucundan başlayarak pidenin üzerini kapatalım ve kapalı kısmı kaplanmış tepsiye gelecek şekilde yerleştirelim. yağlı kağıt ile.
  6. Hazırladığımız karışımı üzerine gezdirelim ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının ortasına koyalım.
  7. Pidenin rengi dönünce ara ara kontrol ederek fırından çıkaralım.
  8. sıcak servis edilir; İyi şanslar ve Tanrı’ya şükür.

Fotoğraflı ülke pide tarifi

  • tatlı tarifi
  • kir
  • kek tarifleri
  • beta)
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Kara Çim Patates Tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın