Anında Fırında Patates (Daldırma Soslu)

Anında Pişmiş Patates İçin Malzemeler (Daldırma Soslu)

  • 4 tatlı patates (500 gram)
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • zaatar
  • tozbiber
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 4 tutam ince kıyılmış maydanoz

sos için;

  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 5 yemek kaşığı ketçap
  • 2 adet salatalık turşusu
  • 2 tutam ince kıyılmış maydanoz
Anında Fırında Patates (Daldırma Soslu) tarifini nasıl yaparım?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Patatesler soyulur ve kızartmadan daha kalın kesilir.
  2. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  3. Yağ, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
  4. Altın kahverengi olana kadar önceden ısıtılmış bir fırında pişirin.
  5. Ayrı bir tavada doğranmış soğan, biber, ezilmiş sarımsak, sıvı yağ ilave edilir ve kavrulur.
  6. Biberler pişince maydanozu ilave edin ve sebzeleri yumuşayıncaya kadar pişirin, örtün ve soğumaya bırakın.
  7. Sebzeler ve patatesler soğuyunca karıştırılır ve servis edeceğimiz tabağa dökülür.
  8. Sos malzemelerine gelince, turşular küçük küçük doğranır, mayonez, ketçap, ince kıyılmış maydanoz ve turşular karıştırmak için kaseye eklenir, iyice karıştırıldıktan sonra kaseye dökülür ve patateslerle servis edilir.

Resimli Anında Fırında Patates (Daldırma Soslu) tarifi

Anında pişmiş patates (derin soslu) ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın