Anında hamur ile çıtır patates hamuru

Hazır hamur ve çıtır patatesli börek tarifi için malzemeler

  • 3 yufka hamuru
  • Bir buçuk su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı sarısının üzerine sos
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 4 yemek kaşığı un

iç malzeme

  • 3 orta boy patates
  • 1 soğan
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber, kuru nane

Hazır hamurlu çıtır patatesli börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Haşlanmış ve soyulmuş patatesleri püre haline getirdikten sonra ince doğranmış soğanları, tuzu ve baharatları ekleyip iyice karıştırın ve bir kenarda soğumaya bırakın.
  2. Yağı uygun bir kaba alıp yumurta akı ve sirkeyi ilave ettikten sonra kürek aparatı ile çırpıyoruz.
  3. Yufkamızı 24 üçgen olacak şekilde kesiyoruz, önce üzerine hazırladığımız sosu kaşıkla yayıp fırça ile her yerine sürüyoruz.
  4. Üzerine un serpip patatesli harcı koyup kurşun kalemle turta şeklinde yuvarlayın.
  5. Hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp 190 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Resimlerle anında pasta tarifi ile çıtır patates hamuru

  • hamur işleri
  • tatlı tarifi
  • Gevrek
  • hazır
  • ile birlikte
  • kek tarifleri
  • patatesli
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri
  • yufka hamuru

sonraki haber:

Lezzetli, kolay ve az malzemeli hamur işleri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın