Anında Kes ve Rulolar


Hazır köfte tarifi için malzemeler

Bardak Boyutu: 250ml

  • 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşak)
  • 100 ml sıvı yağ (bir bardakta bir parmak eksik)
  • 1 su bardağı taze yoğurt
  • 2 yumurta (1 sarısını üzeri için ayıracaksınız)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 3 buçuk su bardağı un (kontrollü eklemek için)

iç harç için

  • 250 gram peynir

yüzey için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı süt (sarı rengi açmak için)
  • Susam

Hazır etli börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Malzemeleri bir karıştırma kabına tek tek koyun ve karıştırın.
  2. Tereyağını oda sıcaklığında küçük parçalar halinde harcımıza ekleyip 3-4 dakika harcın içine atacağız.
  3. Ardından ilk su bardağı 3 buçuk su bardağı unu koyup güzelce yoğurun.
  4. Daha sonra kalan unu koyup hamuru 5-6 dakika sakız kıvamına getiriyoruz.
  5. Elimize yapışmayan ancak sert bir kıvamı olmayan bir hamur elde ediyoruz.
  6. Beklemeden küçük bir tatlı yapıyoruz, mandalina büyüklüğündeki dolgumuzdan bir kaşık koyuyoruz ve ağızlarını kapatıyoruz.
  7. Ağızları aşağıdayken biraz düzeltip tepsiye diziyoruz.
  8. Tepsiye çizdiğimiz hamurların üzerine ayırdığımız yumurta sarısını koyuyoruz.
  9. 1 tatlı kaşığı sütü yumurta sarısı ile karıştırın.
  10. Bu sayede böreğimiz parlıyor ve yumurtalar daha iyi yayılıyor.
  11. Susam serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
  12. Böreklerimizi servise hazır hale getiriyoruz ve yemeğinizin tadını çıkarıyoruz.

Resimli Anında Etli Börek Tarifi

  • hemen
  • tatlı tarifi
  • hazır
  • kesimler
  • kek tarifleri
  • Boğaça
  • şipşak
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

pasta muska

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın