Anında nişastalı hamur işleri (çay hazırken hazır)


Anında Nişastalı Börek Tarifi Malzemeler (Çaya Hazır)

  • 125 gram tereyağı veya ghee
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta (sarıdan beyaza)
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 3 su bardağı un

yukarı;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Anında nişastalı börek (hazır çay bile) tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Yumuşatılmış tereyağı ve sıvıyağı bir karıştırma kabına alın, diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
  2. Unu eleyin ve azar azar ekleyerek elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  4. Üzerini yumurta sarısı ile yağlayın, susam serpin ve 180 derece fırında 30 dakika altın rengi olana kadar pişirin.
  5. Fırından alıp ilk sıcaklığı çıkınca servis tabağına alın. Afiyet olsun.

Resimli Anında Nişastalı Börek (Çay Yapmaya Hazır) Tarifi

  • tatlı tarifi
  • Çay
  • hatta iç
  • hazır
  • a kadar?
  • unlu
  • kek tarifleri
  • Boğaça
  • şipşak
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Peynir katmanları ile pasta tepsisi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın