Pan Ankara Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
pilav
- Bol tereyağ ve sıvı yağ
- 1 büyük soğan
- 1 kabak (isteğe bağlı)
- 1 yeşil biber
- 1 tatlı biber
- 1 soyulmuş domates
- 1.5 su bardağı erişte
- Tuz, toz kırmızıbiber, karabiber, kimyon
- taze soğan (isteğe bağlı)
- 1-2 diş sarımsak
tavuk sosu için
- 1 çay kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- Köri, karabiber, kırmızı toz biber
- tuz, yağ
meyve suyu için
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2-3 su bardağı sıcak su
- tuz
ankara tava tavuk tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Tavaya yağı koyup küp küp doğradığımız soğanları kavuralım.
- Piştiğinde minik minik doğradığımız kabakları ekleyelim.
- Daha sonra sırasıyla doğranmış biber, domates ve sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin.
- En son makarnayı da ekleyip biraz karıştıralım.
- Baharatları, tuzu ve soğanı ekleyip ocaktan alın.
- Pirinci fırın tepsisine dökün.
- Aynı tavaya salça ve suyu ekleyip kaynamaya bırakalım, ardından kaynayan suyu pirincin üzerine dökelim.
- Tavuğu yağlamak için yoğurt, salça, sarımsak, baharatlar, tuzu karıştırıp üzerine yağ ekliyoruz.
- Karışımı tavuğun üzerine dökelim ve dikkatlice fırın kabına yerleştirelim.
- 200 derecelik fırında tavuğu dilediğiniz gibi kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıktıktan sonra biraz bekletip servis yapın. Afiyet olsun
Fotoğraflı Pan Ankara Tavuğu tarifi
Ankara Tavuklu Tava yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]