Ankara Tavuk Tava

Pan Ankara Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

pilav

  • Bol tereyağ ve sıvı yağ
  • 1 büyük soğan
  • 1 kabak (isteğe bağlı)
  • 1 yeşil biber
  • 1 tatlı biber
  • 1 soyulmuş domates
  • 1.5 su bardağı erişte
  • Tuz, toz kırmızıbiber, karabiber, kimyon
  • taze soğan (isteğe bağlı)
  • 1-2 diş sarımsak

tavuk sosu için

  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • Köri, karabiber, kırmızı toz biber
  • tuz, yağ

meyve suyu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2-3 su bardağı sıcak su
  • tuz
ankara tava tavuk tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Tavaya yağı koyup küp küp doğradığımız soğanları kavuralım.
  2. Piştiğinde minik minik doğradığımız kabakları ekleyelim.
  3. Daha sonra sırasıyla doğranmış biber, domates ve sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. En son makarnayı da ekleyip biraz karıştıralım.
  5. Baharatları, tuzu ve soğanı ekleyip ocaktan alın.
  6. Pirinci fırın tepsisine dökün.
  7. Aynı tavaya salça ve suyu ekleyip kaynamaya bırakalım, ardından kaynayan suyu pirincin üzerine dökelim.
  8. Tavuğu yağlamak için yoğurt, salça, sarımsak, baharatlar, tuzu karıştırıp üzerine yağ ekliyoruz.
  9. Karışımı tavuğun üzerine dökelim ve dikkatlice fırın kabına yerleştirelim.
  10. 200 derecelik fırında tavuğu dilediğiniz gibi kızarana kadar pişirelim.
  11. Fırından çıktıktan sonra biraz bekletip servis yapın. Afiyet olsun

Fotoğraflı Pan Ankara Tavuğu tarifi

Ankara Tavuklu Tava yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın