Annemin Portakallı Üzümlü Kurabiye Tarifi,
Yumurta ve toz şekeri mikser ile iyice çırpın.
Portakal suyu, süt ve yağı ekleyip karıştırın. Portakal kabuğu rendesi, kabartma tozu ve kabartma tozunu da ekledikten sonra karıştırmayı bırakın ve elinizle karıştırmaya devam edin.
Unu azar azar ekleyerek ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin.
Kuru üzümleri de ekleyin.
Sepetten orta boy bir mandalina alın, hızlıca avucunuzun ortasında katlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Yumurta sarısını kurabiyelerin üzerine dökün. Ortasına bıçakla delik açın.
Benim gibi fındık, fındık veya daha fazla şeker serpebilirsiniz.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
Annemin Portakallı Üzümlü Kurabiyeleri hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]