Antakya Mutfağı’ndan Külçe tarifi için,
Süt, ayçiçek yağı, şeker ve tuzu karıştırın.
Ayrıca un ve mayayı karıştırıp sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yapalım.
Derin bir kaba alıp üzerini streç film ile kapatın.
1/2 saat ılık bir yerde ılımaya bırakın.
Eritilmiş tereyağını zeytinyağı ile karıştırın ve eşit bezelere ayrılmış hamur parçalarını yayın.
Bu fırsatı değerlendirirsek, başaracağız, başaracağız.
Üzerine biraz tohum serpelim.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
Bir Antakya lezzetidir.
Kaşar peyniri, fıstık ve pul biber ile servis edelim.
Antakya Mutfağından gelen külçe hazır.
Afiyet olsun :))
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]