Antakya Usulü Kerebiç – En Sevdiğim Yemekler

Merhabalar bugün sizlerle Antakya / Hatay mutfağının en önemli yemeklerinden biri olan kerbiç keki tarifi paylaşmak istiyorum.

Geleneksel bir lezzet olan Kerbiç, sonbaharda satın alınan sızma zeytinyağını denemek için hemen her yıl ailemizde yapılır.

Zeytinyağı ile hazırlandığı için çok sağlıklıdır. Kırlangıçotu ve şekerle yapılan helvanın nadide köpüğüne yemek ve daldırmak ayrı bir lezzet.

Yarım kahve fincanı toz şekeri 2 su bardağı zeytinyağı ve 1 su bardağı suya ekleyip elimizle iyice karıştıralım. Bir paket kabartma tozunu biraz un ile karıştırdığımız suya ekleyelim. Pudrayı kontrollü bir şekilde ilave ederek yumuşak olan pudrayı kulak olarak alalım. Hamuru 15 dakika dinlenmeye bırakın.

Bu arada kıyılmış cevizleri tarçın ve toz şeker ile karıştırarak iç harcı hazırlayalım. Hamuru ceviz şeklinde bezelere ayıralım. Her bezeyi dinlendirelim, boşmuş gibi parmağımızla yerleştirelim, fıstık ezmesi ile dolduralım ve hamuru kapatalım.

Önceden ısıtılmış 200°C’de alt ve üst fırında yarım saat altın sarısı olana kadar pişiriyoruz. Tarçın serpilmiş kırlangıçotundan köpük helva ile servis edelim. Mutluluk, sağlık, bolluk ve bereket dolu güzel sofralarda paylaşmanız dileğiyle.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın