Antalya Beyazı’nda harika lezzet tarifi için malzemeler
- 500 gr barbunya fasulyesi (veya küçük fasulye)
- 2 orta boy domates
- 2 haşlanmış yumurta
- 1 küçük soğan
- ½ demet maydanoz
Sosu hazırlamak için:
- 1 su bardağı tahin
- 1 taze limonun suyu
- 5 yemek kaşığı elma sirkesi
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kimyon
Antalya Beyazı Harika bir lezzet tarifi nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Kuru fasulyeyi bir gece önceden ılık suda ıslatın. Ilık suda şişen kuru fasulyeleri süzüp derin bir kaba alalım.
- Fasulyeleri orta ateşte kaynama noktasına getirelim, içine iki üç parmak kalınlığında olacak kadar su ve bir tutam tuz ekleyelim. Fasulyelerin taze olduğundan emin olalım.
- Beyaz sosu hazırlamak için tahini derin bir karıştırma kabına alalım.
- Taze sıkılmış limon suyu, elma sirkesi, zeytinyağı, kimyon ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Sos akışkan bir kıvam alana kadar azar azar ılık su ekleyin. Erimiş dondurma kıvamına gelinceye kadar su ekleyebilirsiniz.
- Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın.
- Uçları alınmış domatesleri iri küpler halinde doğrayalım.
- Haşladığımız yumurtaları kabuklarını soyduktan sonra katı bir doku elde edinceye kadar dilimler halinde kesiyoruz.
- Haşlanan kuru fasulyeleri servis tabağına alın.
- Tahinli sosu gezdirelim.
- Doğranmış soğan, küp domates ve yumurta dilimleri ile süsleyip kalan sosu ekleyelim.
- İnce kıyılmış maydanoz yaprakları ile süsleyip arzuya göre sirke ve zeytinyağı ile servis yapın.
Fotoğraflı Antalya Beyazı harika lezzet tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]