Antalya pizzası çok lezzetli

Antalya Beyazı’nda harika lezzet tarifi için malzemeler

  • 500 gr barbunya fasulyesi (veya küçük fasulye)
  • 2 orta boy domates
  • 2 haşlanmış yumurta
  • 1 küçük soğan
  • ½ demet maydanoz

Sosu hazırlamak için:

  • 1 su bardağı tahin
  • 1 taze limonun suyu
  • 5 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Antalya Beyazı Harika bir lezzet tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Kuru fasulyeyi bir gece önceden ılık suda ıslatın. Ilık suda şişen kuru fasulyeleri süzüp derin bir kaba alalım.
  2. Fasulyeleri orta ateşte kaynama noktasına getirelim, içine iki üç parmak kalınlığında olacak kadar su ve bir tutam tuz ekleyelim. Fasulyelerin taze olduğundan emin olalım.
  3. Beyaz sosu hazırlamak için tahini derin bir karıştırma kabına alalım.
  4. Taze sıkılmış limon suyu, elma sirkesi, zeytinyağı, kimyon ve tuzu ekleyip karıştırın.
  5. Sos akışkan bir kıvam alana kadar azar azar ılık su ekleyin. Erimiş dondurma kıvamına gelinceye kadar su ekleyebilirsiniz.
  6. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın.
  7. Uçları alınmış domatesleri iri küpler halinde doğrayalım.
  8. Haşladığımız yumurtaları kabuklarını soyduktan sonra katı bir doku elde edinceye kadar dilimler halinde kesiyoruz.
  9. Haşlanan kuru fasulyeleri servis tabağına alın.
  10. Tahinli sosu gezdirelim.
  11. Doğranmış soğan, küp domates ve yumurta dilimleri ile süsleyip kalan sosu ekleyelim.
  12. İnce kıyılmış maydanoz yaprakları ile süsleyip arzuya göre sirke ve zeytinyağı ile servis yapın.

Fotoğraflı Antalya Beyazı harika lezzet tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın