Antalya’nın eşsiz lezzeti: Beyaz Tahin
Akdeniz bölgesinin gözde şehirlerinden biri olan Antalya’nın tahin ile çarşıya nasıl bir sihir kattığına birlikte şahit olalım. Bu tarifi daha önce yaptığınız tüm beyaz tariflerinden bağımsız tutun çünkü tahin beyazın yanına çok yakışıyor. Öncelikle tahinli beyaz tarifi için gerekli malzemeleri sıralayalım:
- 1 haşlanmış yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz (isteğe göre arttırılabilir)
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 adet kırmızı soğan
- Yarım limonun suyunu veya yarım çay bardağı hazır limon suyunu direkt olarak da kullanabilirsiniz.
- Çeyrek su bardağı ılık su.
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz.
- 1 adet kırmızı soğan (soğan sevenler 1,5 adet doğrayabilir).
- 6 domates (tercihen kiraz)
Verdiğimiz malzemelerle 2-3 kişilik bir tahin yemeği hazırlayacağız ve tarifimiz yaklaşık 15-20 dakika içinde hazır olacaktır. Malzemelerimizi hazırladıktan sonra bu eşsiz tarifin yapımına geçebiliriz.
Başlangıç olarak yaklaşık yarım su bardağı fasulyeye denk gelen 3 su bardağı suda kaynattığımız kuru fasulyeden 3 yemek kaşığı fasulyeyi öğütüyoruz. Daha sonra işin en dikkat çeken kısmı olan sosumuzu hazırlarken bir kaseye çekilmiş fasulye, tahin, tuz, limon suyu ve sirkeyi ekleyip iyice karıştırın. Sos pürüzsüz bir kıvama gelmelidir. Sosu su ekleyerek zevkinize göre seyreltebilirsiniz. Sosu hazırladıktan sonra kırmızı soğanı irice doğrayın ve kalan 2,5 su bardağı fasulye ile iyice karıştırın. Ardından maydanozu ince ince kıyın ve domatesleri tabağınıza servis edildiğinde harika görünecek şekilde doğrayın. Kiraz domates kullanıyorsanız ikiye kesmenizi tavsiye ederim. unutmadan; Bu noktada yumurtalarımızı kaynatmaya başlamamız gerekiyor. Şimdi servis tabağını hazırlamaya başlayalım. Kırmızı soğanla karıştırdığımız fasulyeleri tabağınıza alıp tahinli sosu ilave edin. Sunumdaki damak zevkinize göre domates ve haşlanmış yumurtayı tabağınıza ekleyin. Son olarak tahin sosuna ince kıyılmış maydanoz ve zeytinyağını ekleyin ve damağınızda günlerce tat bırakacak bu tarifin tadını çıkarın. Afiyet olsun.