Antep fıstıklı mercimek köftesi


Antep mercimek köftesi tarifi malzemeleri

  • 1 su bardağı mercimek
  • 2 su bardağı su (bu yetmezse biraz sıcak su ekleyebilirsiniz)
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tatlı biber
  • 1 diş sarımsak, küçükse 2 diş
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • kimyon
  • taze soğan
  • maydanoz
  • 1 soğan

Antep usulü mercimek köftesi tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Mercimekleri güzelce yıkayıp iki su bardağı su ile haşlayalım, ardından altını kısıp kaynamaya bırakalım.
  2. Haşlanan mercimeklerin üzerine bulguru ekleyip kapağını kapatın ve 5 dakika sonra geniş bir tepsiye alın.
  3. Soğanları kavuralım, karamelize edelim ve sarımsakları rendeleyelim.
  4. Biber salçasının rengine göre domates salçasını ayarlayın.
  5. Kimyon, tuz ekleyin ve yoğurun.
  6. Yağın yarısı ile karamelize edilmiş soğanları ekleyelim, maydanoz ve taze soğanı ilave edelim, kalan yağa biberi ekleyip elimizle daldıralım ve sıkalım.

Antep usulü mercimek köftesi tarifi resimli

  • (mercimek ile
  • fıstık
  • tatlı tarifi
  • köfteler
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • prosedürel
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Kombucha (ikinci fermantasyon)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın