Armut Kek – Tatlılarım

Armutlu Kek tarifi için önce bir armutun kabuğunu soyup elma şeklinde veya yuvarlak olacak şekilde kesin.

Kek kalıbına tereyağını ekleyin ve ocakta eritin.

Eriyince her tarafına şeker serpin, gözler dönük olacak şekilde ortasına bir parça armut yerleştirin ve armutları ortasına, kek kalıbının kenarında 2 boşluk kalacak şekilde dizin.

Kapağı kapatın ve iki üç dakika pişirin (uygun olduğu için fırında yapıyorum).

Kek için şeker ve yumurtayı sertleşene kadar çırpın. Süt ve yağı ekleyin. Unu azar azar ekleyip vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.

Armutların üzerine kek hamurunu fazla hareket ettirmeden dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Ters çevirip pudra şekeri veya hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.

Armut Kek hazır.

Not: Kek hamuruna 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın