armut keki


Armut Kek Tarifi Malzemeler

kek kalıbımızın alt kısmında;

  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • tarçın (isteğe bağlı eklenmez)
  • 3 dilim sarı armut, şeritler halinde kesilmiş

kek için

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker (şeker seviyorsanız 2 tane ekleyin)
  • 1 su bardağı yarım süt ve yarım yoğurt
  • 1 su bardağı sudaki yağdan 1 parmak eksik
  • 1 vanilya çubuğu
  • 1 adet kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao çorbası
  • 2.5 su bardağı un

Armut kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Kek kalıbının dibine ve yanlarına tereyağı sürüyoruz ve 2 yemek kaşığı şeker serpiyoruz.
  2. Doğradığımız armutlarımızı diziyoruz.
  3. Diğer taraftan kekimizi hazırlayalım ve 3 yumurta ve 1 buçuk su bardağı şekeri çırpalım.
  4. Diğer malzemelerimizi ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  5. Sıraladığınız armutların üzerine karışımın bir kısmını dökün.
  6. Kalan kısma 2 yemek kaşığı kakao ve 3 yemek kaşığı su ekleyip tekrar çırpın.
  7. Bu karışımı bir önceki karışımın üzerine dilediğiniz gibi dökün.
  8. 175 derecelik fırında 40, 45 dakika pişirin. (Sıcaklıklar fırından fırına değişir, arada sırada kekinizi kontrol edin)
  9. Fırından çıkarıyoruz ve ilk ısı geçtikten sonra keki servis tabağına ters çeviriyoruz. Dilerseniz yüzünüze tarçın serpebilirsiniz. İştah aç, şifalı bal 🌸

fotoğraflı armut kek tarifi

  • armut ile
  • tatlı tarifi
  • Kek
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

şuruplu pratik şekerleme

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın