armut keki

Armut Kek Tarifi Malzemeler

  • 2 Silahlı Çocuklar
  • 200 gram bir
  • Yarım kutu kabartma tozu
  • 170 gr şeker
  • 1 paket vanilya
  • rendelenmiş 1 limon
  • bir tutam tuz
  • 170 gr ghee veya tereyağı
  • 4 yumurta
  • 50 gram öğütülmüş fındık
  • 50 gr bitter çikolata (kırılmış)

yukarı

  • pudra şekeri istersen

Armut kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Hoş geldin. Önce fırını 180 dc açalım, sonra sıkı bir fırın kapağına ihtiyacımız var, içini süsleyelim, öğütelim ve kenara koyalım.
  2. Armutları yıkayıp kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım ve kenara alalım.
  3. Yumurtaları miksere kıralım, şeker ve vanilyayı ekleyip 5 dakika çırpalım, sonra armut hariç diğer tüm malzemeleri miksere koyup karıştıralım, son olarak armudu ekleyip kaşıkla karıştırıp kek kalıbına dökelim.
  4. Kızgın fırına verelim ve pişme süresini kontrollü olarak pişirelim. Fırından fırına fark var. Pişmiş olduğunu anlamak için kekin içine girin. Ortasına kürdan batırın ve hamur çıkmazsa fırından çıkarın ve servis yaparken üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.

fotoğraflı armut kek tarifi

  • armut ile
  • tatlı tarifi
  • fırın tarifleri
  • Kek
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Browni çikolata ile doldurulmuş cheesecake

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın