Armut şekeri tarifi malzemeleri (renk lezzeti yansıtır)
- 5 orta sertlikte armut
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı üzüm suyu
- 1.5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı nar çiçeği çayı (kırmızı rengini veren)
- Yarım çubuk tarçın
sosu için
- Pişmiş armut suyu
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı su (nişastayı açmak için)
Armut şekeri (rengi tadını yansıtır) tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle armutun kabuğunu soyun ve içini balkabağı oyması ile çıkarın.
- Tencereye alın, üzüm suyu, şeker, su, nar çiçeği çayı ve tarçını ekleyip ocağa koyun.
- Kaynattıktan sonra altını kısın ve orta ateşte armutları ara sıra çevirerek her şey kızarana kadar pişirin.
- Daha sonra kürdanları test edin, pişirdikten sonra bir tabağa alın ve soğumaya bırakın.
- Suyu boşaltın ve başka bir kaba ekleyin.
- Açtığınız nişastayı suya ekleyin ve karıştırın.
- Kaynattıktan sonra iki dakika pişirin.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Servis tabağına önce sosu ekliyoruz sonra armutları dizip fesleğen yapraklarıyla süslüyoruz çok beğendik tadı harika oluyor denemenizi tavsiye ederiz
.
Resimli armut şekeri (rengi tadını yansıtır) tarifi


Armut şekeri (rengi tadını yansıtır) ile ilgili yazı ilk olarak son dakika Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]