Arnavut Peyniri Tarifi (Lezzetli – Detaylı Açıklama)

Merhaba iyi geceler. Çocuklarımın severek yediği lokum gibi yumuşacık bir ciğer tarifim var. Umarım dener ve beğenirsiniz.

Arnavut Ciğeri tarifim şu;

Patatesler soyulur ve kızartmak için ince doğranır. Yıkanır ve süzülür.

Patates suyu süzüldüğünde karaciğeri yıkayıp küpler halinde kesiyoruz.

Membran tamamen çıkarılmalıdır, aksi takdirde piştiğinde sertleşir. Karaciğer yıkanır ve süzülür.

1 su bardağı un, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın.

Ocaktan büyükçe bir tencere alınır ve üzerine bol yağ ilave edilir.

Yağ kızınca patatesler biraz tuz ilavesiyle kızartmaya başlar.

Patatesler pişince ciğer hazırladığımız un karışımına atılır ve ardından kızgın yağın içine iki dakika kadar atılır. kızarmış.

Kızarmış ciğerleri bir kaseye koyalım. Bir havlu koyun ve on beş dakika örtün. bekleyelim.

Beklerken soğanı piyazda doğrayalım ve tuz, sumak, zeytinyağı ekleyip karıştıralım.

Evet, Arnavut Ciğeri teslimata hazır.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın