Aroması ve tam kıvamı ile ayva reçeli

Mis gibi kokusu ve dolgunluğu ile ayva reçeli tarifinin malzemeleri

  • 2 kg ayva
  • 6 su bardağı şeker
  • 2 çubuk tarçın
  • ayva çekirdeği
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Ayvayı bekletmek için

  • yarım limon suyu

Kokusu ve kıvamı tam kıvamında ayva reçeli tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Bir litre suyu derin bir kaba alıp limon suyunu sıkalım ve ekleyelim.
  2. Ayvayı yıkayıp kabuğunu soyup ortadan ikiye keselim.
  3. Çekirdeklerini çıkarıp küp şeklinde doğrayalım.
  4. Limonlu suya ekleyelim ayva bitene kadar aynı işlemi yapacağım.
  5. Biraz tohumları yıkayalım ve bekletelim.
  6. Ayvanın suyunu süzüp derin bir kaba alıp üzerine şekeri ekleyip bir gün buzdolabında dinlendirelim.
  7. Ayvaları beklettikten sonra ocağa alıp altını açalım.
  8. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve ara ara karıştırın.
  9. Üzerine tarçın çubuklarını ve çekirdeklerini ekleyip ayva yumuşayana kadar pişirin.
  10. Ocaktan almadan 5 dakika önce limon tuzunu ekleyelim.
  11. Beş dakika sonra ocağın altını kapatıp sıcak ateşte kavanoza koyup kapağını kapatalım. Dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz, afiyet olsun 🌼.

Tatlı aroması ve tam kıvamı ile resimli ayva reçeli tarifi

  • ayva
  • Ayva Tarifleri
  • tatlı tarifi
  • Gibi’
  • ile birlikte
  • tutarlılık
  • gidiyor
  • Hasta
  • kek tarifleri
  • reçel
  • uçurumlar
  • Bunun için
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Küme karışık turşu

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın