Arpa Pirinç Erişte (Tam Boy)

Mükemmel Arpa Erişte Pilavı Pişirmek için önce sebzelerimizi kesiyoruz.

1 soğanı küp şeklinde doğrayın. 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve 1 küp şeker ekleyin ve kızartın.

Kapya kırmızıbiberi ve yeşil biberi küp şeklinde doğrayıp kavrulmuş soğanların üzerine ilave ediyoruz. 1/2 dakika soğuduktan sonra kuru domates yoksa domatesi ilave edip karıştırın.

1 adet domatesi rendeleyip ekleyin ve 1/2 dakika kavurun.

4 su bardağı sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın.

Bu arada başka bir tencereye 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve arpa şehriyeyi rengi dönene kadar pişirin.

Arpanın rengi tam istediğimiz gibi olunca sıcak sebze suyunu yavaş yavaş ilave ediyoruz. Karıştırıp kısık ateşte pişmeye bırakın.

Suyunu çeken arpa pilavına karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırıp tencerenin kapağına kağıt havlu koyup ağzını kapatıp ıslanmaya bırakıyoruz.

Biraz maydanozu yıkayıp ince ince serpiyoruz.Arpa şehriye pilavını bir tabağa alıp üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis ediyoruz.

Arpa pilavı hazır, afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın