arpa şehriye salatası


Arpa Makarna Salatası Tarifi İçin Malzemeler

makarna pişirmek için

  • 1 su bardağı erişte
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • tuz

Diğer materyaller;

  • Yarım demet dereotu
  • 2-3 dal yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 kırmızı biber (közlenmiş)
  • 10-15 adet salatalık turşusu
  • 1 su bardağı mısır
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Arpalı makarna salatası tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle tencereye sıvı yağı ve şehriyeyi koyup rengi dönene kadar kavuralım. Közlenen makarnanın üzerini örtecek kadar ılık su ve tuz ekleyip karıştırın.
  2. Tencerenin kapağını kapatıp makarnayı suyu bitene kadar pişirelim. Pişen makarnanın üzerine kağıt havlu serelim ve soğumaya bırakalım.
  3. Daha sonra diğer malzemeleri küçük küçük doğrayalım ve hazırlayalım. Soğuyan makarnayı derin bir kaba alıp doğrayalım ve hazırladığımız malzemeleri üzerine ekleyelim.
  4. Nar ekşisi, yarım limon suyu ve tuzu ekleyip karıştırıp dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Tarifimi deneyen herkese bol şans.

arpa şehriye salatası tarifi

  • kâr
  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • salata
  • makarna
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

karışık kış salatası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın