Arpacık soğanı zeytinyağı

Zeytinyağlı pırasa tarifi için malzemeler

  • 1 kilo pırasa
  • 2 merkez ada
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 avuç pirinç
  • yarım limon
  • zeytin yağı

Zeytinyağlı pırasa tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. İlk olarak havuçları yıkayıp kabuklarını soyalım ve yuvarlak şekilde doğrayalım. Yıkadığımız pırasaların beyaz kısımlarını aynı şekilde doğrayalım. İlk olarak havuçları sıvı yağda rengi dönene kadar kavuralım.
  2. Ardından pırasaları ekleyin ve biraz yumuşayıncaya kadar soteleyin. Yarım yemek kaşığı salça ilave edip biraz kavuralım.
  3. Bir avuç pirinç, yarım limon, tadına göre tuz ve bir çay bardağı soğuk suyu ekleyip yıkayalım, suyunu süzüp sebzeler yumuşayana ve pirinçler yumuşayana kadar pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun ☺️.

Zeytinyağlı pırasa tarifi

  • börek tarifi
  • kek tarifleri
  • pırasa
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler
  • zeytinyağı ile

Sonraki haber:

Arpacık soğanı zeytinyağı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın