Aşure tarifi malzemeleri
- Aşure için 500 gram buğday
- 250 gram nohut
- 250 gr kuru fasulye
- 300 gram çekirdeksiz kuru üzüm
- 300 gram kuru kayısı
- 300 gr kuru incir (isteğe bağlı, sevmediğim için kullanmadım)
- 2 elma
- 1 portakal, soyulmuş
- 1 çay kaşığı pirinç
- 1 kilo toz şeker
- 2 su bardağı süt
- onlar 10 litre
daha fazlası için (isteğe bağlı)
- Ateş
- fındık
- Kuru kayısı
- kurutulmuş sis
Aşure tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Buğdayı güzelce yıkayıp üzerine sıcak su döküp ertesi güne kadar bekletiyoruz.
- Fasulye ve nohutları yıkayıp sıcak suda bekletin ve bir gece bekletin.
- Fasulye ve nohutları düdüklü tencerede pişiriyoruz.
- Küçük küpler halinde doğranmış kuru kayısı, kuru incir ve kuru üzümleri ayrı kaplarda ıslatın. Kenarda bekliyoruz.
- Yıkanan buğdayın üzerine 4 litre kaynar su ilave edilerek ocağa alınır.
- Yarım saat sonra 2 litre kaynar su daha ekliyoruz.
- Buğday patlayıp açılıncaya kadar kaynatmaya devam ediyoruz.
- Buğdayı kontrol edip piştiğinden emin olduğumuzda, ıslatılmış ve süzülmüş üzümleri buğday kasesine koyun.
- 10-15 dakika sonra pirinç ve kayısıları tencereye ekleyin.
- 10-15 dakika sonra nohut ve fasulyeyi ilave edin. Nohut ve fasulyeyi ilave ederken tencereye 2 litre kaynar su ilave edin.
- Bu sırada portakal kabuğunu rendeleyin, elma ve portakalı küp şeklinde doğrayın ve küçük bir tencerede kaynar su ile 2-3 dakika kaynatın, ardından suyunu süzün.
- Nohut ve fasulyeyi tencereye ekledikten 5 dakika sonra elma, portakal ve portakal kabuğunu ekleyin.
- Tencereye 2 litre kaynar su daha ekliyoruz. Toplam 10 litre su koyacağız.
- Portakal ve elmaları ekledikten 10 dakika sonra önce sütü ilave edin ve hemen karıştırın.
- Daha sonra şekeri ilave ediyoruz.
- Altının yapışmaması için yavaşça karıştırın ve kül suyu koyulaşana kadar pişirin. Afiyet olsun .
Aşure tarifi resimli
Aşure yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]