Avokadoyu nasıl yersiniz, nasıl tüketirsiniz?

Yüksek oranda demir ve potasyum içermesi, kan şekerini dengelemesi, bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve kilo vermeye yardımcı olması nedeniyle avokadonun faydaları saymakla bitmez. Avokado insan sağlığına en faydalı meyvelerden biridir. Avokadoyu rahatça yemek biraz özen ister. Peki avokado nasıl yenir?

Öncelikle avokadonun olgunlaşmasını, yani olgunlaşmasını beklemek önemlidir. Ağaçtan ilk toplandığında sert olan bu meyve yaklaşık bir hafta sertliğini korur. İşlemde acı olduğu için tüketime uygun değildir. Bir hafta oda sıcaklığında tutarsanız, koyulaşıp yumuşamaya başlayan avokadoyu rahatlıkla yiyebilirsiniz. Olgunlaşma sürecini hızlandırmak için yanına elma gibi bir avokado koyabilirsiniz.

Avokado nasıl seçilir?

Avokadonun olgunlaşmadan yenmesi zor bir meyve olduğu bilinmektedir. İlk başta, gür renkli ve yapı olarak çok sağlamdı. Isırarak yutmak çok zor olabilir. Tüketim için olgun bir avokado seçmek faydalıdır. Bu mümkün değilse bir avokadoyu 4-5 gün bekletmek yeterlidir. Bir avokadonun ne zaman olgunlaştığını pürüzsüz dokusu ve koyu renginden anlayabilirsiniz.

Bir avokadonun olgun olup olmadığını nasıl anlarsınız? Öğrenmek için avokadoya baş parmağınızla hafifçe vurun. Parmağınız iz bırakırsa meyve olgunlaşmış demektir. Herhangi bir iz oluşmamışsa birkaç gün avokadoyu beklemek gerekir. Avokadoyu beklerken bu sürenin çok uzun olmamasına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde bozulabilir, tadı kötü olabilir ve sağlık açısından tehlike oluşturabilir.

Avokado nasıl soyulur?

Sağlıklı ve lezzetli yemek yemek isteyenler için günde yarım avokado yemek ideal olacaktır. Ortalama 100 gram avokado 165 kalori içerir. Yeterince olgunlaşmış bir avokadoyu ortadan ikiye kesin ve içindeki büyük çekirdekleri çıkarın. Daha sonra istenirse deriyi ince bir şekilde soyarak yada bıçakla eninde ve boyunda kesikler yapabilirsiniz. Daha sonra bir kaşık yardımıyla avokadoyu içinden çıkarın. Her iki şekilde de tüketmek lezzetli olurdu. Ancak avokadoyu suyu veya püresi ile yemek isteyenler kaşıkla yiyebilirler.

Bir avokadoyu dilimler halinde nasıl kesersiniz?

Avokado, her öğünde güvenle yenebilecek bir meyvedir. Sandviç veya salatalarda kullanılabildiği gibi öğün aralarında atıştırmalık olarak da tercih edilmektedir. Ama ara öğün olarak yiyecekseniz kabuğunu soymanız daha doğru olacaktır. Avokadoyu ikiye bölün ve büyük çekirdeği içeride bırakın. Hemen ardından yarım avokadoyu ince küpler halinde soyun. Daha sonra istediğiniz büyüklükte keserek kullanabilirsiniz.

Avokadoyu nasıl yersiniz, nasıl tüketirsiniz?

Avokado aromasını elde etmek için avokadonun üzerine biraz tuz ve karabiber serpebilirsiniz. Biber, balzamik sirke ve limon suyu gibi farklı malzemelerle de lezzeti ikiye katlayabilirsiniz. Ortadan ikiye bölüp posası çıkardıktan sonra parçalara ayırıp üzerine balzamik sirke, karabiber ve tuz ekleyip karıştırıp afiyetle yiyebilirsiniz.

1. Avokadolu Yumurta

Yumurta ile pişmiş avokado

Avokado nasıl yenir diye merak ediyorsanız yumurtalı bu lezzetli meyveyi denemelisiniz. Çekirdeği çıkardıktan sonra avokadoya bir yumurta kırın. Bu şekilde fırına koyun, pişirin ve afiyet olsun.

Başka bir tarifte tavada pişen yumurtalara avokado parçaları ekleyebilirsiniz. Avokadoların yanmasını önlemek için yumurtalar pişmeden önce ekleyin. Canlı olarak tüketmek isterseniz yumurtaları pişirdikten sonra üzerini avokado ile süsleyebilirsiniz. İşlem biraz rendelenmiş peynir garnitür ile sona erecek. Tuz ve karabiberi de eklemeyi unutmayın.

Tarif: Kavrulmuş Yumurta Avokado

2. Avokado salatası

avokado salataları

Avokadoyu salatanızda da kullanabilirsiniz. Meyvedeki yağ ve liflerden gelen ekstra kaloriler, sizi uzun süre tok hissetmenizi sağlar. Bu sayede kişinin kalori alımını da azaltır. Avokado ilavesi salatayı daha doyurucu bir yemek haline getirir.

3. Avokado çorbası

avokado nasıl yenir

Avokado çorba ile de yenebilir. Çorbaya lezzet katar ve daha doyurucu hale getirir. Avokadoyu çorbaya eklemek için çatalla ezmek ve pürüzsüz hale getirmek için gerekli miktarda su eklemek önemlidir. Avokado tam pişmemişse çorbaya ilave etmek çorbayı acı hale getirecektir. Bu nedenle avokadonun olgunlaşmasını beklemeniz gerekir. Eğer böyle bir vaktiniz yoksa olgun, yemeye hazır bir avokado da satın alabilirsiniz.

4. Tostlu avokado

Avokado dilimleri ile tost

Kızartılmış avokadoyu tereyağı veya ghee şeklinde kullanabilirsiniz. Avokadoyu tost veya sandviç üzerine serpebilirsiniz. Atıştırmalığınıza vitamin ve mineralleri bu şekilde eklersiniz.

5. Avokado sosu

avokado nasıl yenir

Avokado sosu olarak kullanıma uygundur. Taco ve cips gibi lezzetli Meksika yemeklerinin üzerine serpmek için uygundur. Ayrıca avokado dilimleri hamburger, sandviç ve pizza için ideal bir seçimdir.

6. Humus, yayılma, mezeler

avokado humusu

Avokado humus yapmak için kullanılabilir. Nohutun zengin dokusunda avokadoya yer vermek, yiyeceğin lif ve sağlıklı yağ içeriğini artırır.

7. Meyve suları ve içecekler

Avokado içecekleri

8. Avokadolu Dondurma, Tatlılar, Hamur İşleri

Avokadolu dondurma

9. Ve tabii ki suşi yapmak

avokado nasıl yenir

Avokado, suşi rulolarının yapımında yaygın olarak kullanılmaktadır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın