Ayranlı Kadife Kek için önce sıcak sütün içine limon suyunu sıkalım ve karıştıralım (ayrağını alalım) ve 10 dakika kenara alalım.
Kuru malzemeleri bir kapta eritin ve karıştırın.
Sütü ekledikten sonra yumurta ve şekeri 5 dakika köpürene kadar çırpın.
Çırpılmış yumurtaya yoğunlaştırılmış süt, gıda boyası ve sıvı yağı ekleyip hamur renk alana kadar hafifçe karıştıralım.
Kuru malzemeleri 4-5 kez yavaş yavaş ekleyin ve çırpın.
Yağlanmış kalıba keki dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Kadife kek normal keklerden çok daha yumuşaktır.
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]