ayva marmelatı

Ayva Marmelatı Tarifi Malzemeler

  • 1250 gram ayva
  • 5 su bardağı (200 ml) toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 6 karanfil
  • 10 ayva çekirdeği
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı + çeyrek su bardağı su

Ayva reçeli tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Ayvaları 4’e bölelim, temizleyip kabuklarını soyalım.
  2. Temiz ayvaları içi su dolu bir kaba alalım ki kararmasın.
  3. Ayva çekirdeklerini kenara koyalım.
  4. Ayvaları ikiye ve üçe ayırıp rondodan geçirelim ve irileri kalacak şekilde çekelim.
  5. Hazırladığımız ayvaları düdüklü tencereye koyalım.
  6. Limon suyu hariç diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
  7. Basınç altında 10 dakika pişirin.
  8. Daha sonra düdüklü tencerenin kapağını kaldırın ve limon suyunu ekleyin.
  9. Son olarak orta ateşte ara sıra karıştırarak 10 dakika pişirin.
  10. Pişen marmelattan karanfilleri ve çekirdekleri çıkarıp kavanoza koyun.

Fotoğraflı ayva marmelatı tarifi

  • ayva
  • beş tarifler
  • börek tarifi
  • Portakal reçeli
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

Sonraki haber:

kiraz sosu tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın