Reçel Reçel tarifi için ayvaları yıkayın, soyun ve küp şeklinde doğrayın.
Not: İsterseniz rendeleyebilirsiniz.
Küçük bir tülbent torba yapalım ya da içine ayva çekirdeği koyalım.
Hepsini bir tencereye alıyoruz, reçel yapıp üzerine sıcak su koyuyoruz ve ayvalar yumuşayana kadar 10-15 dakika pişiriyoruz. hadi tutalım.
Yumuşayan ayvamızın üzerine şekeri ekleyip biraz şekerle kaynatalım.
Kıvam aldığında suyu küçük bir çay kasesine alıp buzdolabında beş dakika dinlendirelim. O halde çıkarıp tırnağımıza takıp ters çevirelim. Tırnakta kalıyorsa kıvamı iyidir.
Limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika sonra ateşi kapatın.
İlk ısı geçtikten sonra kavanozu koyalım.
Ayva Reçeli hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]