Ayva Reçeli (Harika Renk ve Düzensizlik)

Şeker miktarını damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.

Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkaralım.

Hepsini küp şeklinde kesip yıkayalım ve suyunu süzelim.

Uygun bir tencereye şeker ve suyu koyup şekeri karıştırarak kısık ateşte kaynatalım.

Üzerine ayvaları döküp karıştırdığınızda tencerenin kapağını kapatın ve ara sıra karıştırarak pişirmeye devam edin.

Daha sonra suyun kıvamı biraz koyulaşmaya başlayınca altını kısıp kapağını açalım.

Ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edelim ve tekrar baktığımızda kıvamını bulalım.

Son olarak limon suyunu sıkalım ve birkaç dakika kaynatalım ve ocağı kapatalım.

Reçeli soğumaya bırakın, kavanozları doldurun ve kapıları kapatın.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın