Gizli Reçel Reçeli Hakkında,
Soyulmuş ayvayı ortadan ikiye keselim ve kullanmak için çekirdeklerini çıkaralım. Bol suda yıkadığımız ayvayı arzuya göre iri küp veya dilimler halinde kesiyoruz.
Kestiğimiz ayvaları tencereye alıyoruz. 2,5 su bardağı toz şekeri üzerini kaplayacak şekilde dökün.
Ayvaların üzerini örtecek kadar tencereye 1,5 su bardağı su ekleyin.
İçine karanfil ve ayva çekirdeklerini ekleyip ocakta ısıtıyoruz.
Ayvalar yumuşayana ve sıvı kahverengiye dönene kadar 90 dakika kısık ateşte pişirin. Kısık ateşte pişiriyoruz.
Yumuşak olduğunda limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.
Sıcak reçelimizi kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıyoruz.
Kavanozları 1/2 saat ters çevirip kapatıyoruz.
Ayva Reçeli hazır.
Afiyet olsun….
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]