✅ Ayva Reçeli tarifi için ayvalar soyulur ve doğranır. Yarım inç kalınlığında ve 2 cm genişliğinde kesin.
✅ Bu işlem devam ederken bir taraftan tohumlar toplanır.
✅ Ayvaları kestikten sonra bir kaseye alıp içine şeker döküp birkaç saat bekletin.
✅Şeker erimeye başlayınca tencereye alıp içine su dökün.
Son olarak ayva çekirdekleri dökülerek mayalanmaya bırakılır.
✅ İpucu: Ayva reçeli yaparken unutmayın, buradaki gibi rengi kırmızı yapmak için ayva çekirdeği kullanıyoruz. Ayva reçeline bu güzel rengi veren şey çekirdeğidir.
✅ Reçel doruğa ulaşana kadar kaynatılır.
✅ Ocağı kapatın, limon suyu ve karanfil ekleyin, beş dakika kaynatın ve alın.
✅Soğumasını beklemeden kavanozları bölerler ve kapakları kapanır.
✅ Ayva Reçeli hazır.
✅Yemek yemeyi sever.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]