Ayva Reçeli tarifi için ayvalar soyulur ve doğranır. Yarım inç kalınlığında ve 2 cm genişliğinde kesin.
Bu işlem devam ederken bir taraftan tohumlar toplanır.
Ayvaları kestikten sonra bir kaseye alıp içine şeker döküp birkaç saat bekletin.
Şeker erimeye başlayınca tencereye alıp içine su dökün.
Son olarak ayva çekirdekleri dökülerek mayalanmaya bırakılır.
İpucu: Ayva reçeli yaparken unutmayın, buradaki gibi rengi kırmızı yapmak için ayva çekirdeği kullanıyoruz. Ayva reçeline bu güzel rengi veren şey çekirdeğidir.
Reçel doruğa ulaşana kadar kaynatılır.
Ocağı kapatın, limon suyu ve karanfil ekleyin, beş dakika kaynatın ve alın.
Soğumasını beklemeden kavanozları bölerler ve kapakları kapanır.
Ayva Reçeli hazır.
Yemek yemeyi sever.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]