Ayva Reçeli ve Kırmızı Pancar Basınçta

Düdüklü Tencerede Kırmızı Pancar Ayva Reçeli Tarifi için ayvaları ve pancarları istediğimiz büyüklükte kesiyoruz.

Şeker, tarçın, karanfil ve suyu ekleyin.

Ayva çekirdeklerini tülbent içine koyup bağlıyoruz. Kapağı kapatıyoruz. Düdük çalmaya başlayınca düdüğü kapatıp 10 dakika pişiriyoruz.

Düdüklü tencereyi açtıktan sonra eğer koyu değilse 10 dakika pişirip ağzını açıyoruz.

Karanfilleri, çubuk tarçınları, çekirdekleri çıkarıp cevizleri ekliyoruz. Kavanozları dolduruyoruz.

☆ Kırmızı pancar ayvada bile görünmez, sadece güzel rengini verir.

Ayva ve Kırmızı Pancar Reçeli düdüklü tencerede hazır. Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın