ayva şekeri

Ayva şekeri tarifi malzemeleri

  • 4 büyük ayva
  • Her ayva için 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • yarım limon suyu
  • 1 su bardağı su

Ayva şekeri tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle derin bir kaba su doldurun ve içine yarım limonun suyunu sıkın.
  2. Ayvamızı ince ince soyup ortadan ikiye kesip çekirdeklerini bir tabağa ayıralım.
  3. Ayvayı limonlu suya koyalım ki ayva kararmasın.
  4. Ayva kabuğunu tencerenin dibine koyun.
  5. Ayva kabuklarının üzerine ayvaları koyalım.
  6. Her ayvanın ortasına ortası boşluk kalacak şekilde 2 yemek kaşığı toz şeker dökelim.
  7. Ayırdığımız tohumları da ayvanın üzerine atalım.
  8. Son olarak tencereye 1 su bardağı su koyup kısık ateşte 2 saat pişirelim.
  9. Soğuyunca servise hazırdır.

Fotoğraflı ayva tatlısı tarifi

  • ayva
  • Ayva Tarifleri
  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Şeker
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Borcam’da sütlü çörek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın