Ayva şekeri

Ayva tatlısı tarifi malzemeleri

  • 3 ayva
  • büyük kaşık şeker çekmek
  • 1 çubuk tarçın
  • 8-10 karanfil
  • yarım bardak su
  • 5-6 adet kiraz (Ben renk vermesi için buzluktan çıkardım, kiraz yoksa nar ekleyebilirsiniz)

ayva karartmak için.

  • 1 limon
  • 1 büyük kase su

yukarı;

  • 1 poşet krem ​​şanti
  • Yarım su bardağı süt veya su
  • toz fıstık

Ayva tatlısı tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Derin bir kaseyi suyla dolduralım ve içine bütün bir limonu sıkalım.
  2. Ayvalarımızı olabildiğince ince soyup ortadan ikiye keselim ve bir bıçak yardımıyla içini yuvarlak şekilde çıkaralım ve limonlu su dolu bir kaba ayvalarımızı alalım (böylece beklemiş olursunuz). ayvalar kararmadan)
  3. Ayva çekirdeklerini atmayalım, tatlımıza renk vermesi için ekleyeceğiz.
  4. Tüm ayvalara aynı işlemi uyguladıktan sonra uygun bir kaba ayvalarımızı koyalım.
  5. Ayırdığımız ayva çekirdeklerini ayvaların orta kısımlarına koyalım ve her birine 1,5-2 yemek kaşığı toz şeker ekleyelim, çubuk tarçın ve karanfili tencereye atalım.
  6. Son olarak yarım çay bardağı su ekleyin ve orta ateşte kaynayana kadar kaynattıktan sonra kısık ateşte bir saat kaynamaya bırakın. Kirazları ocaktan almadan 10 dakika önce renk vermesi için tencereye koyalım. Ocağı kapatın ve tatlıyı soğumaya bırakın.
  7. Bu sırada krem ​​şantiyi hazırlayalım ve dinlenmeye bırakalım. Soğuyan tatlıların üzerine krem ​​şantiyi döküp toz fıstıkla süsleyelim. Tatlımız servise hazır. Deneyecek olan herkese bol şans 🤗.

Resimli ayva tatlısı tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın