Ayvar Susa

Ajvar Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 patlıcan
  • 6 dolmalık biber
  • 2 domates
  • 2 soğan
  • 7 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) su bardağı elma sirkesi
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Ajvar sos tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle patlıcan ve biberi fırında közlüyoruz.
  2. Közlenmiş patlıcan ve biberi soyup küçük küpler halinde kesin.
  3. Bir tencerede soğan ve sarımsağı kavurup domatesleri ilave edin.
  4. Kavrulmuş ürünleri ekleyerek kaynatmaya devam ediyoruz.
  5. En son tuzunu ve elma sirkesini atıyoruz.
  6. Blenderdan geçirip pürüzsüz hale getiriyoruz.
  7. Kavanozlarda sakladığımız ajvar sosunu kış boyu tüketiyoruz.

Resimlerle Ajvar sosu tarifi

  • ayvar
  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • Sos
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Sütlü patates topları

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın