Azerbaycan mutfağı, en az Türk mutfağı kadar lezzetli ve harika yemekler yaratmıştır.
Bugün sizin için farklı ve çeşitli baharatların kullanıldığı yemekleri ile öne çıkan Azerbaycan mutfağının bir yemeğini seçtik. Mesquite köftesine çok benzeyen, farklı baharatlarla tatlandırılan bu tarif, köfte ve patates ile öne çıkıyor. Ayrıca köftelere eklenen erik aroması, denemeyen herkesin sıklıkla özlediği bir lezzet.
Pek çok farklı kültürde severek tüketilen bu Taş Köfte tarifini denediğinizde umarız beğenirsiniz. Afiyet olsun!
Dersler
- 500 gr az yağlı dana kıyma
- 1 soğan
- 2 domates
- 2 patates
- 1 acı biber
- 3 yemek kaşığı bulgur
- 1/2 su bardağı ezilmiş nohut
- 1 yumurta beyazı
- 2 Tani Kuro Eric
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- 1.5 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı fesleğen, kıyılmış et ve tuz
- 1 çay kaşığı zerdeçal ve karabiber
yapılışı
Önce bulguru ıslatın, erikleri sıcak suda bekletin, soğanları rendeleyip suyunu sıkın, ardından haşlanmış haşlanmış nohutları mutfak robotundan geçirin.
Kıymayı ve rendelenmiş soğanı geniş bir kaba alın. Üzerine tuz ekleyerek yoğurun. Ardından bulgur, nohut, yarım yemek kaşığı salça, yumurta akı ve fesleğen hariç baharatları ekleyip iyice yoğurun.
Hazırladığınız köftelerden mandalina büyüklüğünde parçalar alıp rulo yapın. Daha sonra ortasına biber çekirdekli kuru erikleri koyun, kapatın ve avucunuzun içinde iyice sarın.
Tavaya sıvı yağı ekleyin ve ısıtın. Önce doğranmış yeşil biberi ekleyip kavurmaya başlayın. Ardından küp küp doğranmış domatesleri ve 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine 5-6 su bardağı sıcak su ve fesleğeni ekleyin.
Su kaynayınca köfteleri ve kalan kuru erikleri ekleyip 10 dakika pişirin. Sonra doğranmış patatesleri ekleyin ve 20 dakika daha pişirin.