Azerbaycan Mutfağından Baklava tarifi için şerbetimizi hazırlamaya başlayalım; Bir tencereye şeker, su, limonu koyun ve kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakıyoruz. Beş dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
İçi için içteki somunlar robotta çok ince yapılmamıştır. Daha sonra şeker ve kakule eklenir, iyice karıştırılır ve içecek hazırdır.
Haç için; Sade un ve diğer malzemeleri (süt hariç) yoğurmak ve karıştırmak için alın. Daha sonra sütü ekleyip elimizle iyice yoğurun yumuşak bir hamur olacak. Hamurumuzu 10 dakika dinlendirdikten sonra 2 büyük (250gr alt, 300gr üst) 10 parça 70gr (12 beze birlikte) a bölünür.
Tepsimiz yağlanır. Aşağıdaki bezemiz tepsi boyu boyunca tepsiye dizilir ve içeriden dökülür, daha sonra küçük bezeler biraz yayılır ve içine serpilir. 10 adet küçük beze bitene kadar bu şekilde yayılır ve içine serpilir.
Son olarak üst tabakadaki büyük beze yayılır, yerleştirilir ve pastil şeklinde kesilir.
Aralarına 1 su bardağı eritilmiş tereyağı dökülür, oraya yumurta ve yağ karışımı konur ve fındıkların gözleri hazırlanır.
170C önceden ısıtılmış fırında pişirin. İlk ısı geçtikten sonra üzerine ılık su dökülür. Tamamen soğuyunca Azerbaycan baklavamızı tepsiden alıp servis ediyoruz.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]