Azerbaycan Mutfağından Dusbere Yemeği (Azerbaycan Mantısı) Tarifi

Azerbaycan Mutfağından Düsbere Yemeği (Azerbaycan Mantısı) tarifimizi hazırlamaya başlayalım.

Hamur için gerekli malzemeler yoğurma kabına alınır ve çok yumuşak bir hamur hazırlanır, bırakalım.

Bu arada iç harcı hazırlanır: kıyılmış soğan, tuz, karabiber (damak zevkinize göre tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz) kıymaya ilave edilir ve iyice karıştırılır.

Dinlenen ekmeğimiz küçük toplara bölünür, 15 dakika dinlendirildikten sonra toplardan biri yayılır.

Daha sonra küçük kareler halinde kesilerek içi kıymasız olarak hazırlanır.

Hamurun uçlarından üçgenler şeklinde katlanarak kenarları parmaklarımızla hafif bastırılır (pişirildiğinde açılmamaları için)

Diğer iki tepe üst üste birleştirilir.

Hazırlanan kemik suyu kaynatılır, ıslatılır ve 10 dakika pişirilir.

Masaya getirdiğimizde yanına kuru nane ve elma sirkesi konur.

Azerbaycan Mutfağı’ndan Dusbere (Azerbaycan Köfte) yemeği hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın