baba pastası


babata kek tarifi malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker (200ml)
  • 1 su bardağı süt (200ml)
  • 1 su bardağı tahin (200ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (125ml)
  • 1 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı mısır unu
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın

Papata kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. 3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri kekin üzerine ekleyin ve karışım köpürene kadar 5 dakika çırpın. Süt, tahin ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın.
  2. Ardından elenmiş un, mısır unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  3. Hamurumuzu susamla ıslattığımız kek kalıbına dökelim.
  4. 180 derecelik fırında ters çevirerek yaklaşık 50 dakika pişirelim. Kek pişip pişmediğini görmek için kürdan testi yapalım.

babata kek tarifi

  • Genç
  • tatlı tarifi
  • Kek
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

armut keki

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın