badem şekeri

bademli şeker tarifi malzemeleri

şerbet

  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

hamur için

  • 2 yumurta
  • 125g tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3.5-4 su bardağı un

şaşkınım;

  • 1 su bardağı irmik

dekore etmek

  • fıstık ve hindistan cevizi tozu
Badem şekeri tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle şerbet malzemelerini bir tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
  2. 10 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  3. Hamur malzemelerini bir karıştırma kabına alın ve iyice yoğurun.
  4. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp badem şeklini veriyoruz ve irmik bulup tepsiye koyuyoruz.
  5. Ortasına kürdan ile bastırarak şekil verin.
  6. 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin.
  7. İlk sıcağı çıkınca üzerine ılık şerbeti döküp şerbeti çekmesini bekliyoruz.
  8. Tatlının ortasını antep fıstığı ve hindistan cevizi ile süsleyip, deneyenlere afiyet olsun servis edebilirsiniz. ✨.

bademli tatlı tarifi

Bademli şeker yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın