bademli şeker tarifi malzemeleri
şerbet
- 3 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- 1 dilim limon
hamur için
- 2 yumurta
- 125g tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pudra şekeri
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3.5-4 su bardağı un
şaşkınım;
- 1 su bardağı irmik
dekore etmek
- fıstık ve hindistan cevizi tozu
Badem şekeri tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle şerbet malzemelerini bir tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
- 10 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Hamur malzemelerini bir karıştırma kabına alın ve iyice yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp badem şeklini veriyoruz ve irmik bulup tepsiye koyuyoruz.
- Ortasına kürdan ile bastırarak şekil verin.
- 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin.
- İlk sıcağı çıkınca üzerine ılık şerbeti döküp şerbeti çekmesini bekliyoruz.
- Tatlının ortasını antep fıstığı ve hindistan cevizi ile süsleyip, deneyenlere afiyet olsun servis edebilirsiniz. .
bademli tatlı tarifi
Bademli şeker yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]