badem şekeri


bademli şeker tarifi malzemeleri

şerbet

  • 2 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

hamur için

  • Yarım paket tereyağ
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 poşet kabartma tozu
  • eşit derecede doğru

Yurtdışında bulursun;

  • irmik

yukarı;

  • Fıstık tozu

Badem şekeri tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. İlk olarak şerbeti hazırlayalım, tencereye su ve şekeri koyup 10 dakika daha kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyip soğumaya bırakalım.
  2. Un hariç tüm malzemeleri yoğurup iyice yoğuralım, unu ekleyip hafif yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayalım, biraz boylamasına şekil verelim, elimizle bastırıp badem şeklini alacak şekilde düzleştirelim.
  4. Tüm hamurlara aynı işlemi yapalım, irmiği ekleyip tepsiye alalım ve son olarak bıçakla üzerini çizelim.
  5. 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişirelim.
  6. Piştikten sonra sıcak tatlıyı soğuk şerbetle birleştirelim, içecekten sonra servise hazır, deneyenlere kolay gelsin 🌸 😍.

bademli tatlı tarifi

  • Badem
  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Şeker
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Anında Patates Peynirli Börek Efsanesi, Pazar Kahvaltısı Dekorasyonu

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın