bademli bisküvi tarifi malzemeleri
- Yarım paket tereyağ veya tereyağ
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım kutu kabartma tozu
- 1 poşet vanilya şekeri
- 3 su bardağı un (eğer hamur ele yapışıyorsa 2 yemek kaşığı ekleyebilirsiniz)
- Bir çay bardağı çekilmiş fındık veya badem ya da bir çay bardağı kavrulmuş susam ekleyebilirsiniz.
Bademli bisküvi tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Susam, badem vb. dışındaki malzemeler karıştırma kabına alınır ve güzel bir hamur elde edilir.
- Ardından susamı ekleyip tekrar yoğurun.
- Şekillendirilir ve yağlanmış tepsiye dondurma kaşığı ile dizilir.
- Dondurma kaşığınız yoksa ceviz büyüklüğünde daireler yapıp içine koyabilirsiniz.
- Ya da hamurunuzu uzun süre yuvarlayıp bıçakla yaklaşık bir parmak kalınlığında kesip tepsiye dizebilirsiniz. Şekil tamamen size kalmış.
- 170 derecelik fırında 20-25 dakika kızarmamaları için pişirin.
- Süre sonunda kurabiyelerimizi fırından alıp dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
bademli bisküvi tarifi
Bademli Kurabiye yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]