bademli bisküvi

bademli bisküvi tarifi malzemeleri

  • Yarım paket tereyağ veya tereyağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım kutu kabartma tozu
  • 1 poşet vanilya şekeri
  • 3 su bardağı un (eğer hamur ele yapışıyorsa 2 yemek kaşığı ekleyebilirsiniz)
  • Bir çay bardağı çekilmiş fındık veya badem ya da bir çay bardağı kavrulmuş susam ekleyebilirsiniz.
Bademli bisküvi tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Susam, badem vb. dışındaki malzemeler karıştırma kabına alınır ve güzel bir hamur elde edilir.
  2. Ardından susamı ekleyip tekrar yoğurun.
  3. Şekillendirilir ve yağlanmış tepsiye dondurma kaşığı ile dizilir.
  4. Dondurma kaşığınız yoksa ceviz büyüklüğünde daireler yapıp içine koyabilirsiniz.
  5. Ya da hamurunuzu uzun süre yuvarlayıp bıçakla yaklaşık bir parmak kalınlığında kesip tepsiye dizebilirsiniz. Şekil tamamen size kalmış.
  6. 170 derecelik fırında 20-25 dakika kızarmamaları için pişirin.
  7. Süre sonunda kurabiyelerimizi fırından alıp dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

bademli bisküvi tarifi

Bademli Kurabiye yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın