bademli bisküvi

bademli bisküvi tarifi malzemeleri

  • 250 gr margarin (veya tereyağı)
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı dövülmüş badem
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 poşet vanilya şekeri
  • 4 su bardağı un

üzerine;

  • Badem
  • 100 gr benmari usulü eritilmiş sütlü çikolata

Bardak boyutu 200 ml

Bademli bisküvi tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Bir karıştırma kabına pudra şekerini, sıvı yağı, vanilya şekerini ve tarçını ekleyip kremsi bir kıvama gelinceye kadar çırpın, üzerine unu ve bademi ekleyip elimizle yoğurun.
  2. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp rulo yapalım, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 180 derecelik fırında pişirelim, 20-25 pişirelim, fırından çıkaralım.
  3. Soğuduktan sonra eritilmiş çikolatayı bir dondurucu poşetine doldurun ve bisküvinin ortasına dikkatlice sıkın.
  4. Üzerine bademleri koyun ve çikolata donduktan sonra servise hazır.

Not: Her un çeşidi farklıdır, unu dikkatli ekleyin, hamur çok sert olmayacaktır.

bademli bisküvi tarifi

Bademli Kurabiye yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın