Baharatlı Elma Reçeli – Tatlılarım

Kokulu elma reçeline kimse karşı koyamaz, sanırım çok az aldım, bozulsun diye marketten elmalara baktım, hemen reçel yapmaya karar verdim.

Elma Reçeli Tarifi için öncelikle elmalarımızı iyice yıkayıp kurulayalım ve küçük küçük doğrayalım.

Elmalarım iki kasede çıktı, siz daha fazlasını yapabilirsiniz. İki ölçü elma, bir ölçü şeker.

Şekeri, elmayı, limonu ve karanfili bir tencereye koyalım, çok büyük bir sobanın üzerine koymayın ya da alçaltın, elmalar zaten suyu azaltıyor.

Yaklaşık 1/2 saat 45 dakika Ve kısık ateşte muhteşem reçelimiz hazır.

Hemen yemezseniz ılık cam kavanozda uzun süre saklayabilirsiniz.

Elma Reçeli hazır.

Afiyet olsun..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın