Bir tencerede 1,5 litre. Su kaynamaya başlayınca tuzu ve makarnayı ekleyip sık sık karıştırarak yumuşayana kadar pişirelim.
Pişmiş makarnayı çıkarın ve bir kenara koyun.
Makarna haşlanırken aynı anda karidesleri de pişirmeye başlayalım.
Öncelikle şunu söylemeliyim ki, eğer marketten dondurulmuş karides alırsanız, önce buzu çıkarmalısınız. Pişireceğiniz balıklar iyi süzülmüş ve susuz olmalıdır.
Karides sosu için sarımsağı ayırın ve ince bir rende ile ovalayın.
Yağı bir tavaya alıp ısıtalım, kızgın yağa sarımsak ve karabiberi ekleyip çok kısık ateşte bir dakika pişirelim. Haydi Yapalım şunu.
Sarımsağın rengini değiştirmeyin. Kızarmış sarımsaklara karidesleri ekleyip beş dakika kısık ateşte pişirelim. Haydi Yapalım şunu.
Karidesler küçükse 3 dk. yine uyacak.
Pişmemiş karideslere şeker ve sirkeyi ekleyip pişirmeye devam edelim, ocaktan almadan önce karabiber ve tuzu ekleyip karıştıralım ve bu şekilde ocaktan alalım. Makarna ile aynı anda, neredeyse karideslerde pişirilir.
Makarnayı süzdüğümüz tencereye sosun tüm malzemelerini ekleyip iyice karıştıralım.
Makarnayı sosun içine koyup sos haline gelene kadar iyice karıştıralım, ardından karides sosu ekleyip karidesleri kırmadan karıştıralım.
Makarnamız hazırdır ve hazır olan makarnayı üzerine ince kıyılmış soğan yapraklarını ekleyerek çok lezzet katacaktır, ben önceden yapacağım.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]