Baklava Böreği Börek ve Peynirli Çıtır Börek Tarifi

Baklava Hamuru Tarifinden Çıtır Börek ve Peynir için önce yufkaları masa örtüsünün ortasına yerleştirin. Hamuru yaparken yufkaların kurumasına izin vermeyin. (Hazır baklava hamuru çabuk kurur)

2 adet yufkayı alıp tezgahın üzerine alın.

Koyunların içlerindeki çamuru bir tarafına sürün, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Bu işleme yan yana devam edin.

Her şey bittiğinde sosu hazırlayın, keklerin üzerine dökün, tepsiyi streç film ile örtün, buzdolabında 2 saat dinlendirin, tüm sosu çekmesini sağlayın.

Fark etme; Bu boyut için 1,5 tepsi mevcuttur. Çorbayı ikisi arasında bölün.

En üstüne yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve pudra şekerini ekleyip iyice karıştırın.

175 dc önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Baklavadan Çıtır Börek ve Peynir Hamur hazır.

Mutlu bir şekilde yiyin.

Pişirdikten sonra buzdolabı poşetine koyup soğuyunca buzluğa atabilirsiniz. 😉

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın