baklava hamur işleri

Baklava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 25 adet baklava yufkası (1 paket)

sosu için

  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı soda
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke

Arasında sürmek için:

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Arasına koymak için:

  • herhangi bir eritilmiş peynir

Baklava hamurundan börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Sos için malzemeleri derin bir kapta iyice karıştırın. Bir kaseye alın.
  2. Bir yaprak hamuru yayın ve bir fırça ile çok ince yağ sürün.
  3. İkinci kata da aynı şekilde yapılır.
  4. Üçüncü kat döşendi. Hazırlanan sos üçüncü kata, aynı şekilde hazırlanan sos ise dördüncü ve beşinci katlara yerleştirilir.
  5. Uzun köşesine rendelenmiş iç harcı konur ve sarılır.
  6. İstenilen boyda kesilerek tepsiye dizilir.
  7. Üzerlerine bıçakla kesikler yapılır.
  8. Tüm yufkalara aynı işlem uygulanır.
  9. Kalan son sosu da hamur işlerinin üzerine koyun.
  10. 200 derecelik fırının ortasında 35 dakika pişirin.

Tarif için Esin Akan’a teşekkürler.

Resimli baklava tarifi

  • baklava
  • hamur işleri
  • tatlı tarifi
  • tarifler
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yufkadan

sonraki haber:

Yağ ve maden suyunda kıyılmış et ile Barak Bouhsha

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın