Baklava Hamuru Tarifi ve Cevizli Baklava Tarifi

İlk olarak fırın tepsimizin tabanına biraz sıvı yağ ve bir yemek kaşığı pekmez gezdirelim.

Ardından bir tavaya 150 dr sıvı yağı koyalım, yağ eriyince biraz daha sıvı yağ ekleyelim, yağımızın ısınmasını bekleyelim.

Bu arada bir şerbet kavanozuna şeker ve su koyalım, şerbetin şekerli hale gelmemesi için birkaç damla limon sıkalım ve kaynamaya başlayınca 10 dakika pişirip ateşi kapatalım. .

Eritilmiş yağı bir fırça yardımıyla uygulayalım, ardından bir hamur daha ekleyip tekrar fırça ile yağlayalım. Yufkanın yarısına gelene kadar bu şekilde yapalım ve yarısına gelinceye kadar bir kat ceviz serpelim. Hamuru tekrar koyup fırça ile yağlayalım.

Tüm yufkalar yağlanıp yerleştirildikten sonra baklava dilimleri şeklinde keselim, kalan yağı dökelim ve 180 derecelik fırında 40 dakika pişirelim.

Sıcak tuzun üzerine çok sıcak veya çok soğuk olmayan suyu dökelim ve üç saat bekletelim.

Ev baklavası servise hazır, afiyet olsun 🙂

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın