baklava kurabiyesi

baklavalı kek tarifi malzemeleri

  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • 1 su bardağı fıstık tozu
  • 1 büyük yumurta akı veya 2 orta boy
  • 1-1.5 paket fiğ bisküvi

Kurabiye baklava tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Önce pudra şekeri, yumurta akı, antep fıstığını bir kaba alıyoruz ve ardından kontrollü bir şekilde kırılmış fiğ bisküvileri ekliyoruz. Yoğun bir kıvam alana kadar eklemeye devam ediyoruz.
  2. Daha sonra hamurdan küçük ceviz parçaları alıp yuvarlıyoruz ve tepsiye diziyoruz bu noktada ellerinizi biraz su ile ıslatıp kolayca yuvarlayabilirsiniz.
  3. Hepsini yuvarladıktan sonra 160 derecede 5-6 dakika pişiriyoruz üzerlerinde hafif bir kabuk kalması yeterli, üzerleri kahverengi değil katılaşıyor.
  4. Kurabiyeleri tepsinin ısısıyla pişmesinler diye ayrı bir kaba alıp fırından alıyoruz.
  5. Daha sonra Marie’nin banyosunda erittiğimiz çikolataya batırıp süsleyelim. Bu tarifi deneyen herkes çok beğendi kesinlikle denemenizi tavsiye ederim 💐

Resimli baklavalı kurabiye tarifi

  • baklava
  • tatlı tarifi
  • bisküvi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Çikolatalı kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın