baklava porchen


baklava tarifi malzemeleri

  • 6-9 dilim baklava hamuru
  • 50 gram margarin

İç malzeme

  • fındık
  • ceviz
  • fıstık

İçmek için:

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • Limon

Baklava tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Şurupumuzu kaynatıp kenara alalım.
  2. Erittiğimiz tereyağını baklava hamurunun arasına yayalım.
  3. 3 kat olacak bu yüzden 4 parmak şeklinde kesip kare şeklinde keseceğiz.
  4. Bardaklara iyice koyun ve iç harcı fırına koyun.
  5. 200 derecelik fırında üzeri kızarana ve çıtır çıtır olana kadar pişirin.
  6. İlk ısı söndükten sonra üzerine soğuk şerbeti çok fazla dökmeden dökün. Çıtır çıtır kalsınlar afiyet olsun çok beğeneceksiniz.

Şunu bir deneyin derim şerbeti fazla dökmeyin hamur gibi olur.

Fotoğraflı baklava tarifi

  • baklava
  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • bölünmüş
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

15 dakika bisküvili kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın