Bal ile ayva şekeri

Ballı ayva tatlısı tarifi için malzemeler

  • 3 ayva
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Bir tutam ebegümeci bitkisi (renk için)
  • 1 tarçın çubuğu
  • 1 su bardağı su

yukarı:

  • 1 paket ekşi krema veya krem ​​şanti
  • yeşil fıstık
Şekerli ayva balı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Ayvayı ortasından kesin, çekirdeklerini temizleyin, kabuklarını soyun ve limonlu suda bekletin (limonlu su siz kalanını hazırlayana kadar kararmalarını engeller), önce kabuklarını soyun ve sonra çekirdeklerini tencereye ilave edin.
  2. Üzerine ayva alınır ve üzerine toz şeker, su, tarçın, bal ve renk veren bitki eklenir.
  3. Kapağını kapatın ve ara sıra suyunu çevirerek kısık ateşte pişirin.
  4. Ayva yumuşayınca servis tabağına alınır.
  5. Soğuduktan sonra üzerine krem ​​şanti ve kalan şerbeti dökün, fıstıklarla süsleyip servis yapın.💖afiyet olsun 💖.

Resimlerle tatlı ayva balı tarifi

Ballı Ayva Tatlısı yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın