Ballı ayva tatlısı tarifi için malzemeler
- 3 ayva
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 su bardağı toz şeker
- Bir tutam ebegümeci bitkisi (renk için)
- 1 tarçın çubuğu
- 1 su bardağı su
yukarı:
- 1 paket ekşi krema veya krem şanti
- yeşil fıstık
Şekerli ayva balı tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Ayvayı ortasından kesin, çekirdeklerini temizleyin, kabuklarını soyun ve limonlu suda bekletin (limonlu su siz kalanını hazırlayana kadar kararmalarını engeller), önce kabuklarını soyun ve sonra çekirdeklerini tencereye ilave edin.
- Üzerine ayva alınır ve üzerine toz şeker, su, tarçın, bal ve renk veren bitki eklenir.
- Kapağını kapatın ve ara sıra suyunu çevirerek kısık ateşte pişirin.
- Ayva yumuşayınca servis tabağına alınır.
- Soğuduktan sonra üzerine krem şanti ve kalan şerbeti dökün, fıstıklarla süsleyip servis yapın.afiyet olsun .
Resimlerle tatlı ayva balı tarifi
Ballı Ayva Tatlısı yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]